Интервью

George Gherțescu

Care ar fi logica sa ai succes, dar sa nu fii fericit?!

17 августа 2015

Журналист: Maria Eșanu

Фотограф: Yon Savin

Este omul schimbărilor în bine și al ideilor bine puse în practică. Te molipsește de pozitivism, iar totodată, te încarcă cu surse nebănuite de motivare. George Gherțescu ne vorbește despre elementele forte din viața bărbaților: carieră, femei și succes.

Într-adevăr, sunt cunoscut și ca „moldovenul care a vândut aer”. Atunci când povestesc această istorie, oamenii zâmbesc și ascultă cu mare atenție. Totul s-a întâmplat la Roma, acum câțiva ani în urmă. Ideea mi-a venit într-o noapte și am realizat-o în scurt timp. Proiectul constă în realizarea unor suvenire destinate, în mare parte, turiștilor care vizitează Roma. Aceste suvenire sunt, de fapt, niște cutii în care se află aer. Pe etichetă este un mesaj care crează o bună dispoziției celor care primesc în dar un asemena suvenit: Air of Rome is one of the most unusual souvenirs you can bring from Rome. This tin holds your best moments in Rome. It keeps the stories you will tell your friends and children. It is a gift charged with your fondest memories. Oamenii care primesc acest suvenir, cred la început că totul este o glumă. După care, apreciază gestul.

Prefer să primesc plăcere de la ceea ce fac, chiar și atunci cînd vine vorba de job. Până acum, am schimbat mai multe job-uri de bază. Concomitent, mă implic în diverse proiecte de marketing, formare de imagine, evenimente, dar și de dezvoltarea altor genuri de proiecte. Printre cele mai remarcante proiecte în care m-am implicat pînă acum sunt: Gentleman’s Club, ProWoman, Woman Summit Moldova și Ambianța. Sunt proiecte aproape sufletului meu și mă bucur că au adus și continuă să aducă bucurie și sunt utile publicului.

Sunt convins că doar în echipă lucrurile se mișcă mult mai bine. La fel ca într-o relație, într-o echipă trebuie să te simți unul pe altul și să te susții. Împreună cu echipa mea, am realizat foarte multe lucruri frumoase.

Oamenii care riscă sunt oamenii care au succes. Dacă te gândești și analizezi prea mult un lucru și nu îl faci, ratezi o mulțime de oportunități. Noi, oamenii, din cauza unor piedici pe care le-am avut în trecut sau niște frustrări, continuăm să ne confruntăm cu anumite bariere pentru tot restul vieții. Aceste bariere ne impiedică să ajungem la o anumită reușită.

Succesul merge mână în mână cu fericirea. Și eu sînt în căutarea unei definiții pentru succes și asta deoarece, eu am partea personală pe care urmează s-o completez. Pentru unii, fericrea înseamnă să câștige mulți bani, pentru alții, fericirea înseamnă să aibă un cămin modest, dar în care să locuiscă alături de soție și copii. Fiecare definește diferit fericirea și succesul.

Noi preferăm să ne creăm probleme artificiale, iar pentru nereușitele noastre mereu dăm vina pe alte persoane. Vreau să scăpăm de acest stereotip și să încercăm să ne asumăm anumite lucruri, să muncim pentru a schimba lucrurile, pentru a ieși din această zonă de confort. Fiecare generație trebuie să calce pe greble. Dar nimeni nu ne explică care sunt acele greble și cum putem să le evităm. Evident că vor apărea altele noi, însă, cu părere de rău, de multe ori, se călcă pe aceleași greble pe care au călcat generații la rând.

Iubesc problemele. În ultimul timp sunt implicat în diverse negocieri, tratative. Din această cauză ador fetele de la noi, deoarece cu certitudine sunt cele mai complicate din lume. Am o recomandare pentru toți cititorii: bucurați-vă de problemele pe care le aveți. Doar așa veți învăța cum să le depășiți, iar astfel veți deveni o versiune mai bună de-a voastră.

Dacă aș caracteriza femeile din Moldova, le-aș atribui următoarele calități: frumoase, fascinant de complicate, modeste, dar uneori arogante. Un element important este faptul că moldovencele au cel mai frumos zâmbet.

Pentru a fi fericiți, bărbații au nevoie de două lucruri principale: susținere și apreciere. În schimb, femeile au nevoie să simtă avalanșă de stări. Iar noi, bărbații, sîntem în continuă căutare a ceea ce vor femeile.

Dacă vorbim din punct de vedere sentimental, femeia te ridică la ceruri, iar din punct de vede financiar ajută bărbatul să-și suplinească venitul, de cel puțin două ori. Se întâmplă așa, deoarece noi preferăm să facem anumite lucruri pentru a demonstra și pentru a primi apreciere.

Se spune că bărbații caută femei care seamănă cu mamele lor, iar femeile caută bărbați care seamănă cu tații lor. Îmi doresc ca femeia care îmi va fi alături să aibă bunătatea și susținerea necondiționată pe care mi-a oferit-o și continuă să mi-o ofere cea mai importantă ființă din viața mea, MAMA.

Viața începe și de la 20 de ani și de la 30, 40, chiar și 50 de ani. Eu cred că totul vine din interiorul nostru. Eu am întâlnit oameni frumoși, cu oportunități la vârste fragede, dar în ochii lor nu se citea fericirea, în timp ce am întâlnit oameni de 50 de ani, cu mai puține oportunități, dar care radiau de fericire.

Nu am un motto de care mă ghidez în viață. În ultimii ani, s-au întâmplat atâtea, încât de fiecare dată îmi schimbam motto-ul. Deși, acum cred că cel mai mult mă reprezintă acesta: „Schimbarea este viață”. Acum sunt în căutare. Întâlnesc și descopăr oameni și lucruri noi. În ultimii 3 ani, am slăbit 17-18 kg, fac mult sport, mă implic în proiecte care îmi plac și care mă reprezintă.

Ключевые слова: George Ghertescu